Zorg jij goed voor jezelf?

zelfzorg zwanger borstvoeding
Vanaf het moment dat we die positieve zwangerschapstest in handen hebben, lijkt het wel alsof we stilletjes aan shiften van zelfzorg naar zorgen voor de baby.

Dat begint al bij de eerste maaltijd die volgt nadat je beseft dat je zwanger bent. "Hmm mag ik eigenlijk wel mozzarella eten" 🤔.

Over het onderwerp 'Voeding tijdens de zwangerschap' heb ik trouwens een uitgebreid artikel geschreven. Lees het artikel hier.

Maar mijn vraag aan jou is het volgende:

Wat doe je voor jezelf?

Vergeet niet dat ook jij extra zorgen nodig hebt als zwangere of als - al dan niet borstvoeding gevende - mama! 

Probeer er dus voor te zorgen dat je jezelf niet constant gaat verwaarlozen of wegcijferen voor je kind. Dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ik ervaar het zelf ook! Maar het hoeven helemaal geen spectaculaire dingen te zijn.

Stel jezelf de volgende vragen.

Neem je rustig je tijd voor je maaltijden?

Het heeft iets rustgevends en ontspannends om op je gemak te kunnen tafelen. Met een baby in huis is dat niet altijd evident, maar het is zeker de moeite om daar een evenwicht in te vinden. Ruil die snelle hap op weg of aan je bureau dus maar in voor een lekkere maaltijd aan de eettafel.

Eet je naast wat gezond en aangeraden is, trouwens ook nog wat jij lekker vindt? Als dat dan eens een decadente stuk chocoladetaart is ... so be it!

Doe jij de dingen waar jij energie van krijgt?

Weet je überhaupt waar jij van opgeladen geraakt? Voor de ene kan dat zijn om eens een dag weg te gaan met vrienden, ergens eens goed te gaan eten, en voor de andere is dat hardlopen, of ergens op een yoga mat focussen op de ademhaling.

Whatever makes you happy!

Geef jij je huid de verzorging die het verdient?

Ikzelf heb jarenlang geen producten gebruikt voor mijn huid omwille van mijn allergieën. Mijn huid verdraagt nu eenmaal geen chemische brol 🙊. Maar toen ontdekte ik een merk met 100% natuurlijke en vegan producten (Boep).

Toen ik eindelijk deze zalige producten mocht smeren op mijn huid, voelde het als pure zelfzorg!

Daarom zet ik huidverzorging hier ook als tip om goed voor jezelf te zorgen. Niet enkel tijdens je zwangerschap, maar ook daarna.

Bekijk de natuurlijke en vegan Boep producten voor mama & kind ...

Voel jij je goed in je vel?

Ik geloof er heilig in: je goed in je vel voelen begint bij een outfit waar jij blij van wordt! Het is nu eenmaal zo dat kleding een invloed heeft op hoe we ons voelen. Vooral tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode. Je lichaam is veranderd, en de kledingstukken waar jij je zelfzeker in voelde zijn plots niet meer zo flatterend (oeps).

Gun jezelf outfits tijdens je zwangerschap of voor de borstvoeding die je hetzelfde positieve gevoel geven als die favoriete kledingstukken die niet meer passen. Je verdient het om te stralen als zwangere of als kersverse mama!

zwangerschapskleding

Cross my heart dress Ink

 Klik hier voor kleding die jou doet stralen ...

Mis je nog zo dat stukje 'je ne sais quoi😎' om je outfit helemaal top te maken? Trakteer jezelf dan eens op een leuke accessoire!

Want je bent het waard!

Marijke