Welke maat borstvoedingsbeha heb jij nodig?

borstvoeding beha bh

Een borstvoedingsbeha vinden die mooi is én comfortabel zit, is niet simpel! Zeker als je niet weet waar je op moet letten voor het meeste comfort. En als je dan ook nog geen idee hebt van welke maat je best neemt, dan is het al helemaal een gedoe!

 Gelukkig heb ik hier tips voor jou om je perfecte borstvoedingsbeha's te vinden!

Kies voor speling

Tijdens je zwangerschap worden je borsten onvermijdelijk groter. Ze zullen in de eerste weken na de bevalling ook nog eens toenemen (hello stuwingen!).

Daarom is het een goed idee om tijdens je zwangerschap alvast borstvoedingsbeha’s te kopen waar nog speling op zit. Zo kunnen je borsten daar nog in groeien.

Je kan de borstvoedingsbeha's tijdens je zwangerschap al dragen, en de haakjes verstellen wanneer je borsten groter worden.

Koop je borstvoedingsbeha's al tijdens je zwangerschap

Zoals ik hierboven al schreef: je koopt je voedingsbeha's best al tijdens je zwangerschap.

De beha modellen zonder beugel van Mamsy bestaan bijvoorbeeld maar in vier maten. De kans dat die dan niet meer past na je bevalling is heel klein.

Door hem tijdens je zwangerschap al te kopen, heb je trouwens het voordeel dat je er langer plezier aan hebt. Je kan de beha aandoen tijdens je zwangerschap, je hebt al een beha voor als je net bevallen bent én je moet dan niet met je pasgeboren baby naar MILD rijden voor voedingsbeha's 😉.

Bekijk hier de borstvoedingsbeha's van Mamsy

Vermijd beugelbeha's

Het voordeel van borstvoedingsbeha's is dat ze comfortabeler zijn om te dragen dan een gewone beha. Ze rekken meer en knellen je borsten ook niet af.

Bij een beugelbeha is dat afknellen vaak onvermijdelijk. Zorg er dus voor dat je vooral in de eerste maand borstvoeding kiest voor beha's zonder beugel. Anders loop je het risico op een borstontsteking. En geloof me, ik dacht dat dat niet waar was, maar de keer dat ik dus tóch een gewone bh met beugels droeg, heb ik 3 dagen met een borstonsteking rondgelopen.

En eerlijk? Het is gewoon comfortabeler, zo'n bh zonder beugels in die eerste weken.

Kom borstvoedingsbeha's passen

Hoe hard je borsten groeien tijdens en na je zwangerschap kan variëren van vrouw tot vrouw. En welke beha je best neemt, is ook afhankelijk van de pasvorm. Daarom raad ik je aan om je borstvoedingsbeha's te passen.

Kom even naar de winkel in Vilvoorde om te passen. Ik kan je dan helpen met de juiste beha te vinden, die je kan dragen tijdens én na je bevalling.

Je kan eventueel ook een afspraak maken om privé te shoppen, als je dat comfortabeler vindt. (zonder aankoopverplichting).

Woon je toch wat te ver, of heb je geen tijd om langs te komen? No worries, bij de voedingsbeha's op de webshop vind je ook een handige matentabel. om deze te bekijken! En als je er niet aan uit geraakt, stuur me dan gerust een berichtje, ik help je graag (ook online!)

Marijke 

Wil je meer tips en inspiratie specifiek rond borstvoeding? Meld je dan hier aan!