Vanaf wanneer zwangerschapskleding kopen?

Wanneer kan je best zwangerschapskleding beginnen dragen. Het is een vraag die ik veel vaker krijg. En mijn antwoord is simpel; van zodra jij je oncomfortabel voelt in je gewone kleding. 

Elk lichaam is anders natuurlijk. Bij de ene zwangere vrouw groeit de buik al wat sneller dan bij de andere. Op een bepaald moment ga je niet meer passen in je jeans, en begint die rekbare jurk of rok toch wel spannen.

Mijn tip is om niet te wachten met zwangerschapskleding tot je al een paar weken hebt rondgelopen in knellende of niet-comfortabele kleding. Zelf ben ik meer van het principe: 'Als ik dan toch iets ga kopen, dan ga ik ervoor zorgen dat ik het zo lang mogelijk kan aandoen'.

In mijn zwangerschapsboetiek kies ik enkel kwalitatieve merken uit, waarvan de kleding zo ontworpen is dat je buik er 9 maanden in kan groeien. Het maakt dan niet uit of je al start als je 6 weken zwanger bent, 4 maanden of pas op 7 maanden.

En als je op een bepaald moment toch zwangerschapskleding gaat nodig hebben, waarom het dan niet zo vroeg mogelijk in je zwangerschap aanschaffen, zodat je er langer plezier aan hebt? Ook na de zwangerschap kan het soms de eerste paar weken trouwens fijner aanvoelen om een zwangerschapsbroek te dragen. Als je kiest voor borstvoeding, en je kleding al zo kiest dat die ook daarvoor geschikt is, dan heb je ook al meteen de juiste kleding in huis.

Dus ... van zodra je voelt dat je kleding oncomfortabel wordt, kan je overgaan naar zwangerschapskleding 😉

Groetjes

Marijke

​Foto: Joke van www.purelifefotografie.be (Joke en ik delen een pand ;-))