Zwangerschapsstriemen vermijden? Wat & Hoe??

Wist je dat ongeveer 70% van zwangere vrouwen last krijgt van zwangerschapsstriemen, oftewel striae. Dat is dus 7 op 10 vrouwen.

Fieuw! Veel hé? We hopen natuurlijk allemaal dat we in die groep van 30% zitten die van striemen bespaard blijven. Maar hoe komt het eigenlijk dat vrouwen striae krijgen?

Wat is de oorzaak van zwangerschapsstriemen? 

Wel dat is simpel. Vanaf de derde maand in je zwangerschap begint je buik steeds meer te groeien. Door de steeds grotere spanning op je huid bij het groeien, ontstaan er scheurtjes in je onderhuidse bindweefsel. Deze scheurtjes herstellen zich jammer genoeg niet.

In het begin heeft het een rood-paarse kleur, maar dit vervaagt uiteindelijk wel naar witte littekens. Eens je striemen hebt op je buik, geraak je er dus niet vanaf. En ik heb het hier over de buik, maar sommigen krijgen het ook op hun borsten, benen en billen. Dit is afhankelijk van lichaam tot lichaam.

Hoe kan je zwangerschapsstriemen vermijden?

Veel heeft te maken met je aanleg voor striemen. Vrouwen die jonger dan 30 zijn tijdens hun zwangerschap, een donkere huidskleur hebben of roken, hebben iets meer kans op striae. Soms is het ook gewoon pech hebben.

Maar door je huid soepel te houden en zachtjes te masseren met een natuurlijke body butter of olie kan je de striemen verminderen. Een soepele huid is iets flexibeler en rekt dus ook gemakkelijker mee.

Mijn tip: start vanaf het begin van je zwangerschap met smeren, smeren en nog eens smeren van je buik, borsten, benen en billen. Liefst twee keer per dag.

Gebruik daarvoor een natuurlijke body butter of verstevigende olie (zonder chemische brol) die de flexibiliteit van je huid verhoogd. Dit is trouwens niet alleen goed om minder striemen te krijgen, maar ook om de jeuk die daarbij gepaard gaat te verminderen.

Smeer met natuurlijke producten

Ik smeer alleen met natuurlijke producten. Want wist je dat je lichaam je grootste orgaan is? Als je daar dus chemische producten op smeert, is dat niet alleen niet goed voor jezelf, maar tijdens je zwangerschap ook voor je baby!

De producten van Boep zijn écht 100% natuurlijk, en dat is ge-weldig! Dat betekent ook dat als je allergisch bent aan bijna alle producten (zoals ik dus) dat je deze dingen wel kan gebruiken. Halleluja! Goed voor jou, goed voor je baby dus.

Er is een body butter (voedende lichaamsboter) of een verstevigende lichaamsolie voor tijdens je zwangerschap. Wat je het beste neemt, kan ik je niet vertellen want dat is persoonlijk. Ik smeer graag met de boter, maar jij bent misschien meer fan van olie? En vrees niet, de olie trekt heel snel in.

Klik op de foto's hieronder voor meer info over elk product.

Nourishing body butter Boepskin tightening body oil Boep

Love your body

En weet je … als je dan toch zwangerschapsstriemen zou krijgen, weet dan dat 70% van de vrouwen dat heeft. Het ziet er in het begin niet zo fijn uit, maar striemen vervagen.

Het is trouwens ook een zichtbaar aandenken van die 9 maanden dat jij je kind hebt gedragen, van die periode waarin jij uitkeek naar de komst van je baby. Zie het dus ook zeker als iets waar je trots op mag zijn!

Marijke

PS: Bekijk hier de andere producten van Boep, die je kan gebruiken voor jou, je baby en het hele gezin.