10 redenen waarom je best kiest voor een goede zwangerschapsjas die meegroeit met jou en je baby

Het begint kouder te worden, en vooral ’s morgens is die koude goed voelbaar. Wat ik dan rondom mij zie, is dat zwangere vrouwen zich proberen te behelpen om warm te blijven.

Je kent het wel … je draagt je mooie winterjas van vorig jaar open en je knoopt er een dikke sjaal over die je romp dan warm zou moeten houden. En bij elke windstoot doe je een poging om de zijkanten van je jas over je bolle buik te trekken, omdat die sjaal precies toch niet doet wat je wilde. 😜

I see you!

Ik snap je gedachtegang trouwens ook helemaal. Ja pff, ik ben maar een paar maanden zwanger in de winter. Ik ga écht geen dure jas kopen voor die korte periode”

Maar wat daarna dan?

Als je net zoals ik, ervan houdt om je baby te dragen in een draagdoek of in een draagzak, dan weet je dat die sjaal binnenkort geen uitweg meer zal kunnen bieden.

Nu is mijn vraag: Waarom zou je zowel tijdens je zwangerschap, als daarna maar hacks moeten gaan verzinnen om jezelf en je baby warm en droog te houden?

Zeker als ik je hier dan ook nog eens kom vertellen dat een draagjas uit het Mamalila assortiment een zalige oplossing biedt tijdens je zwangerschap, na je bevalling (om je baby te dragen), en nog jaren daarna als gewone jas!?

En wat als ik je zou zeggen dat deze jassen mooi zijn ook nog!? Dat je in elke stijl wel zo’n multifunctionele jas vindt?

Geloof je me niet? Voilà!

"Als je een perfecte zwangerschapsjas en daarna draagjas zoekt, maak dan dat je naar MILD gaat. Ik heb een oude versie en nu de nieuwste. En die is zoooooo handig, warm en mooi!" - Cindy

Hooded Babywearing Coat Vienna Rain Babywearing Coat Dublin

 

Eco Wool Babywearing Coat Softshell Babywearing Jacket Allrounder
  

Valt het op dat ik zelf enorm enthousiast ben over deze jassen? Ik zou wel weten welke ik zou kiezen als ik zwanger was 😊 (spoiler: de roze!). En ik wou vooral dat ik dit systeem zelf had gekend toen ik zwanger was en mijn dochters klein waren!

Maar goed, het gaat hier niet over mij, het gaat over jou!

Bekijk hier alle jassen van Mamalila & kom snel passen in de winkel.

Ik geef je daarom nog even 10 redenen waarom je zo’n Mamalila draagjas nodig hebt:

1) Je koopt één jas, die je jaren kan gebruiken!

De zwangerschap- en draagjassen waarover ik het heb, zijn kwaliteitsvolle 3 in 1 oplossingen. Wat ik hiermee bedoel, is dat je met deze ene jas zowel je zwangerschap als de baby- en peuterperiode kan overbruggen, én er daarna nog een leuke jas aan overhoudt. 

De jas groeit mee met jou en je baby. Je kan deze letterlijk gebruiken vanaf je de eerste keer twee streepjes op je zwangerschapstest ziet, tot jaren nadat je laatste kind de kleuterschool binnenstapt. 😅

Het is je investering dus meer dan waard. Als het je eerste kind is, maar zeker ook als het je laatste is. Want je heb er nog jaren plezier van als gewone jas.

En tussen jou en mij gezegd … je kan het na jaren gebruiken, nog altijd verkopen op 2ehands of Vinted. 😜

Zo goed is de kwaliteit! 😉

2) Je kan eindelijk stoppen met te sukkelen met die megagrote sjaal

Tijdens je zwangerschap heb je al genoeg te kampen met ongemakken. Waarom dan nog sukkelen om jezelf warm te houden tijdens je zwangerschap, en daarna om je baby warm en droog te houden zonder gedoe?

3) Het zijn mooie jassen die je als “gewone” jas kan dragen

Het leuke aan de jassen van Mamalila is dat je niet zomaar een zwangerschapsjas of een draagjas koopt. Nee, je koopt een mooie jas (die je dus jaren kan dragen) met extra functies om te gebruiken tijdens je zwangerschap en daarna om je baby/peuter te dragen. 😉

Daarom zijn er dus jassen in verschillende stijlen. Je hebt de casual-chic jassen, de comfortabele soft-shell jassen en de regenjassen.

Er zijn trouwens ook jassen voor mannen die hun baby/peuter comfortabel willen dragen onder hun jas. 👌🏼

Softshell Babywearing Jacket Allrounder Hooded Babywearing Coat Vienna
Rain Babywearing Coat Dublin Softshell Babywearing Jacket Men Allrounder

4) De jas maakt het gemakkelijk om buiten te komen met je baby, ongeacht de weersomstandigheden

Het is al niet simpel om eindelijk buiten te geraken met je baby. Denk maar aan de nursing bag die gevuld moet worden, de pamper die plots overloopt terwijl je je schoenen aantrekt, of het 'mama-ik-heb-honger'-huiltje dat je hoort terwijl je de deurklink vast hebt.

Als je dan nog je kind en jezelf moet kleden op het Belgisch weer ... dan heb je al geen zin meer om buiten te komen. En dat brengt ons meteen naar reden nummer 5.

5) De jas houdt zowel jou als je baby warm

De jassen van Mamalila hebben als megavoordeel dat je jezelf en je baby niet hoeft te kleden naar het weer. Het maakt niet uit of het regent of het ijskoud is.

Je neemt je baby gewoon mee in z'n kruippakje en mutsje, lekker knus bij jou onder de jas, beschermd tegen wind en regen. Ook jij krijgt het letterlijk en figuurlijk warm van je baby dichtbij jou. 🤗

6) Je kan je baby op je rug dragen onder de jas

Wanneer de baby groter (en zwaarder) wordt, kan je ervoor kiezen om hem/haar op je rug te dragen onder de jas.

Dit is handig als je van plan bent om langer te wandelen, of als je dat gewoon fijner vindt. Je baby/peuter blijft dan lekker dicht bij jou, warm en beschermd tegen regen en wind, op je rug.

 

Softshell Babywearing Jacket Allrounder

7) De baby inzet kan vanaf de geboorte gebruikt worden tot ongeveer 2 jaar

De jas is geschikt voor pasgeborenen die hun hoofd nog niet recht kunnen houden, tot peuters die hun bewegingsvrijheid nodig hebben. Dus toen ik hierboven zei dat de jas met jou en je kind meegroeit, was dat niet overdreven. 😉

8) De jas is geschikt voor alle draagmethoden

Draagjassen zijn écht niet alleen voor mama's die zelf hun draagdoek knopen (en hier ook nog eens superhandig in zijn).

Het maakt helemaal niet uit of je nu van plan bent om een katoenen draagdoek te gaan gebruiken, of een draagzak die je maar hoeft vast te klikken.

Het past allemaal onder de draagjassen van Mamalila. 👌🏼

9) De jas houdt de luchtwegen van je baby vrij

Ongeacht hoe je je baby wilt gaan dragen, de jas is zo gemaakt dat de luchtwegen van je baby ten aller tijde vrij blijven.

Softshell Babywearing Jacket Allrounder

10) Gemakkelijk in gebruik, zonder al te veel gedoe

Zoals ik al zei kan je je baby/peuter dragen op verschillende manieren, heb je bescherming tegen de wind en regen, en kan je de jas zowel voor als na je zwangerschap dragen.

Maar ondanks al deze functionaliteiten, blijft de jas supermakkelijk in gebruik. Je ritst de inzet simpelweg van voor of achter om je baby te dragen, of om je buik warm te houden. Easy peasy.

Ik zou dus zeggen ... koop snel je favoriete Mamalila draagjas in de webshop, of kom eens passen in de winkel!

Groetjes

Marijke