Mijn favoriete zwangerschapsboeken

Ik kon geen boekenwinkel voorbij stappen, of ik ging snuisteren in de boeken over zwangerschap. Ik liet me ook enkele titels aanraden.

Dus voila, ik ga mijn favoriete boeken rond zwangerschap, bevallen en kleine kinderen met jou delen!

Mijn favoriete boeken in verband met zwangerschap

Veilig zwanger

Dit boek is een echte klassieker, en ik kreeg het toen ik zwanger was door verschillende vriendinnen aangeraden. De naam van het boek vind ik een beetje ongelukkig gekozen, want voor mij dekt dat niet de inhoud van het boek. Beatrijs Smulders heeft een natuurlijke kijk op zwanger zijn en bevallen, en dat vind ik geweldig. Ze is ervan overtuigd dat de gezondheid van je baby tijdens je zwangerschap en daarna  begint tijdens de zwangerschap. Je krijgt handvaten en tips om zo veilig mogelijk zwanger te zijn.

Je kan het boek 'veilig zwanger' hier kopen.

Vrije geboorte

Anna Myrte Korteweg vind dat je je bevalling in eigen handen moet nemen, en je niet te veel moet laten leiden door wat anderen je opleggen of vinden dat er moet gebeuren. Ze geeft veel tips over hoe je mindful kan omgaan met de pijn, en hoe je partner kan helpen tijdens de bevalling.

Je kan 'Vrije geboorte' hier kopen

 

Fit en gezond tijdens en na je zwangerschap

De Vilvoordse Jennnifer Cnops is echt een krak in haar vak. Ze helpt je om je gezondheid naar een hoger niveau te tillen, want hoe gezond jij leeft, heeft invloed op jouw zwangerschap, en vooral: op jouw baby. Het is een boek over voeding tijdens en na je zwangerschap, maar er wordt ook gefocust op je postnatale fase. De lekkere receptjes zijn een leuk extraatje. Je kan Jennifer Cnops ook volgen op Instagram, een absolute aanrader!

Je kan het boek 'Fit en gezond tijdens en na je zwangerschap' hier kopen.

 

Mama worden | Bernard Spitz

Ken je Mama Baas? Wel, zij hebben een boek uitgebracht met praktische tips en wat je kan verwachten als je mama wordt. Een absolute aanrader!

Je kan het boek 'Fit en gezond tijdens en na je zwangerschap' hier kopen.

 

De beste boeken over je baby volgens mij

Oei, ik groei! - De 10 sprongen in de mentale ontwikkeling!

"Sprongetjes", je hebt elke jonge mama er waarschijnlijk al over horen praten. Of niet, en dan zal ik eens uitleggen wat dat is: je kan je klok ermee gelijk zetten dat elk kind door een aantal sprongen gaat in zijn mentale ontwikkeling. In dit boek worden ze beschreven. Ongelooflijk boeiend, en het maakt ook dat je je baby beter begrijpt en meer geduld kan opbrengen of je baby beter kan geven wat hij nodig heeft. 

Je kan 'Oei, ik groei - de 10 sprongen in de mentale ontwikkeling' hier kopen.

Eten voor de kleintjes

Ik ben een grote fan van de kleintjesmethode, ken je dat? Stefan Kleintjes ontwikkelde een methode waarbij je je kind vanaf 6 maanden gewoon stukken eten geeft, volgens een introductieschema. Hij heeft de visie dat je kinderen op hun gemak mag doen ontdekken wat ze willen eten, en wat niet. En dat er geen haast is, want tot één jaar is vaste voeding "bijvoeding" en geen "hoofdvoeding". Dat heeft bij ons veel frustratie vermeden, als ik onze kinderen zag eten in vergelijking met kindjes die iets moesten eten van hun ouders. Bij ons lag er geen druk op, en dat was heerlijk. Disclaimer: sowieso gaan keiveel mensen raar opkijken als ze een baby van 6 maanden aan een appel zien knabbelen, haha. Dat is voor de meesten een erg raar zicht, en heel veel grootouders zijn bang dat baby's gaan stikken op de stukken eten. Maar niks is minder waar, bij ons hebben ze zich zelden een beetje verslikt. En het introductieschema vermijdt ook sommige etenswaren of geeft richtlijnen hoe je bijvoorbeeld druiven moet snijden zodat ze niet kunnen vast komen te zitten.

Je kan het boek 'Eten voor de kleintjes' hier bemachtigen.

 

De beste boeken over opvoeding, volgens mij! 

Mild Ouderschap

Ja, dit is hét boek dat elke ouder gelezen moet hebben vind ik. En niet alleen elke ouder, gewoon iedereen die met kinderen in contact komt. Nina Mouton is echt een bron van inspiratie en heeft me zo ontzettend veel inzichten gegeven in hoe mijn kinderen in het leven staan, waar ze het moeilijk mee hebben, waar hun pijn ligt, en vooral... hoe je als ouder daarmee kan omgaan. Ook op Instagram inspireert deze dame!

Je kan 'Mild Ouderschap' hier kopen.

Als je van spelen leren kan

Nele Flamang, een vrouw naar mijn hart. Volg ze maar eens op Instagram! Ze is een topper als het gaat over verbindend spelen en eerlijk ouderschap. En in dit boek - dat ik overigens nog eens helemaal moet uitlezen - geeft Nele weer dat kinderen van nature "goed" zijn. Ze geeft inzichten in hoe je je kind kan ondersteunen, hoe je verbindend kan spelen, zodat ze dicht bij hun kern kunnen blijven. Wat een mooie visie.

Je kan het boek 'Als je van spelen leren kan' hier bemachtigen.